تاریخ انتشار : جمعه 16 آبان 1399 - 16:00
کد خبر : 77920

تولید سالانه حدود ۳ تن شیره خرمالوی وحشی در رضوانشهر

تولید سالانه حدود ۳ تن شیره خرمالوی وحشی در رضوانشهر

جارستان به نقل از ایرنا؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رضوانشهر گفت: سالانه حدود ۳ تن شیره خرمالوی وحشی ( اربا دوشاب) در روستاهای این شهرستان تولید و روانه بازار های مصرف می شود. منصور هادی پور روز جمعه اظهار داشت: هم اکنون در بیش از ۵۰ کارگاه خانگی واقع در مناطق

جارستان به نقل از ایرنا؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رضوانشهر گفت: سالانه حدود ۳ تن شیره خرمالوی وحشی ( اربا دوشاب) در روستاهای این شهرستان تولید و روانه بازار های مصرف می شود.

منصور هادی پور روز جمعه اظهار داشت: هم اکنون در بیش از ۵۰ کارگاه خانگی واقع در مناطق جنگلی رضوانشهر و پره سر مبادرت به پخت این محصول ارزشمند غذایی می کنند .

وی با بیان این مطلب که اربا دوشاب شیرینی مفید و طبیعی جنگل های استان گیلان است افزود: این شیره مفید و ارزشمند که از میوه درخت خرمالوی وحشی در جنگل های این مناطق بدست می آید، می تواند جایگزین بسیاری از شیرینی ها شده و به سفره سلامت مردم بازگردد.

هادی پور بیان کرد:درخت خرمالوی وحشی در تمامی نقاط جنگلی رضوانشهر و پره سر بصورت انبوه و یا پراکنده دیده می شود و دوشاب خرمالو دارای طبع گرم است و می تواند مناسب ترین جایگزین سایر شیرینی ها قرار گیرد .

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رضوانشهر، به ماندگاری بالای دوشاب خرمالو اشاره و تصریح کرد : افزون بر در آمدزایی ، قابلیت بالای ماندگاری بدون یخچال این ماده ارزشمند که هیچگونه نگهدارنده ای در آن وجود ندارد، را هم باید به مزیت های آن افزود.

پختن میوه اربا و تبدیل آن به دوشاب مراحلی دارد که از گذشته در روستاهای گیلان رواج داشته و فرایند تهیه آن با نوعی آداب و رسوم همراه بوده است.
ظرف مخصوص عمل آوری آن از تنه درخت تهیه می شود که حدود دو متر طول دارد و در گویش های محلی به آن ناو گفته می شود که پس از چیدن میوه ها از درخت و جداکردن از شاخه ها، آنها را در ناو می ریزند.
پس از عمل آوری خرمالوها، با ریختن آنها داخل دیگ، آن را روی آتش مخصوصی که با کندن حفره در زمین ایجاد می شود و به آن کوره می گویند، گذاشته و با هیزم زیر دیگ ها را آتش مهیا کرده و معمولا از ساعت پنج صبح تا دو بعدازظهر، این خرمالو می جوشد تا با بخار زیاد برای مصرف آماده شود.

شهرستان رضوانشهر باحدود ۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۰ روستا در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده و پخت اربا دوشاب که به گویش تالشی به آن (امبرا دوشاو) گفته می شود از سنت های دیرینه و کهن مردمان این مناطق بشمار می رود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.